Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ДВГ на алфта ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за ДВГ на алфта ?

Здравейте нов съм във форума.Става въпрос за колата от подписа ми казаха ми че между втори и трети цилиндър тече вода,опитах се да притегна главата ама не мръдна изобщо и сигурно е заминала гарнитурата.Сега задължително ли трябва да се отваря двигателя или има и друг вариант някъкъв.
    Alfa Romeo 164 2.5 TD 95

Цепиш си мотора с мерак и по възможност покрай гарнитурата си огледай и другите неща с цел да си отвориш още работа Друг начин няма. И тая вода навън ли изтича, как я разбраха откъде
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

1.Се увери на 100%,че теча е от гарнитура на някоя от главите и ако е така свали тази глава от която е теча и смени гарнитурата.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Да сигурен съм че тече от там,то се вижда.Един майстор ми за някаква прах,която се сипва когато двигателя е топъл и работи и действала нещо като течен метал уплътнява мястото където тече и било здраво.Има ли смисъл да се занимавам да пробвам с нея или.Ако някой знае нещо повече да каже.
        Alfa Romeo 164 2.5 TD 95

Comment

Избие ли гарнитура се сменя с нова!Това нещо би ти помогнало при протекъл радиатор,но при избила гарнитура и то на главата аз лично не бих пробвал.И да спре теча,няма да е за дълго.Да не говориме,че рискуваш да си запушиш радиаторите.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

И при издухана гарнитурка може да поумива и буталце с водичка и тогава "течен метал в цилиндъра" много ме кефи, на тоя майстор странни идеи му идват . .
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

колега, при мене сичко тръгна от една гарнитура и се стигна до смяна на двигател, най сигурно си смени сичките гарнитури на главите ! аз съм описал в една тема какво ми се наложи да сменя само заради фърляне на вода и пушек през гарнитурата, сичко ми излезе близо 2000лв , единия цилиндър се е напълнил с вода и прах и буталото е задрало в цилиндъра и познай ко става, нов блок си взех, така че по добре даже не я пали таа кола шото и при тебе мое да се случи същото което не ти го пожелавам !
              Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

Аз си я карам така досега.А къде има майстор който разбира от такива и може да ги смени качествено в софия ?
                Alfa Romeo 164 2.5 TD 95

Comment

И кой гарнитури са най-хубави,каква марка ако има значение,че да не са някакви турски ментета
                  Alfa Romeo 164 2.5 TD 95

Comment

мисля че няма значение от гарнитурите, мойте бяха 15лв, зимай квито и да са.. само не 2-ра ръка хахаха
                    Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

на главите колега има по неколко тапи.провери да не е изгнила некоиа тапа и от там да пуска.така или иначе треба да смакнеш теа глави.и нема да се плашиш става за неколко часа
                      164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Зад главите има едни тръби които са водни,най вероятно е от тях теча.Сменят се сравнително лесно,проблема ще ти е ако е гарнитура на глава
                        RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                        0899832271 Сашо

Comment

Не мих двг с бензин и си личи,че тече от главата и ще я карам да я отворят ама незнам каде има добри майстори
                          Alfa Romeo 164 2.5 TD 95

Comment

Първоначално публикувано от Alfaspeed
                            Не мих двг с бензин и си личи,че тече от главата и ще я карам да я отворят ама незнам каде има добри майстори
                            Еми не знам каде са добри
                            RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                            0899832271 Сашо

Comment

zdr

Първоначално публикувано от Lisan
                              Първоначално публикувано от Alfaspeed
                              Еми не знам каде са добри
                              Хе хе, ха покани го момчето де...
                              И като говорите за вода, на мен също ми губи като я ръчкам.
                              sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
                              http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
                              !!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!

Comment

Working...
                              X